Leergang Communiceren met Impact bij de Handhavingsacademie

Door: Bisschop + Partners 16-8-2021

Categorieën
:
Blog,

De toezichthouder & zijn waarheid

Onze partner De Handhavingsacademie Nederland loopt voorop in de ontwikkelingen rond de komende Omgevingswet. Deze wet zal invloed hebben op de rolverdeling en de wijze waarop betrokken partijen met elkaar omgaan. Vergunningverleners, toezichthouders, handhavers en boa’s acteren straks meer vanuit overleg, met lokale waarden en met omgevingsplannen als vertrekpunt. Van hen wordt verwacht dat ze hun rol meer oppakken vanuit gelijkwaardigheid en minder vanuit autoriteit.

Drijfveren

Hoe ziet die gelijkwaardigheid er uit? Misschien zeggen wij wel te gemakkelijk dat we niet als politieagenten acteren maar worden we door de ander toch als zodanig ervaren? Hoe bewust zijn wij ons van onze positie, onze drijfveren en wat we uitstralen? Hoe zit dat met de ander? En hoe leidt dat bewustzijn tot effectievere communicatie en daarmee een beter overleg dat onze leefomgeving ten goede komt? Dat is het centrale thema van de tiendaagse leergang Communiceren met Impact.

Roots

Trainers Robert Belger en Mark Kupers zijn gepokte & gemazelde NLP-coaches met grote ervaring in het bedrijfsmanagement (Mark) en stevige roots in het toezichtsvak (Robert). ‘Ooit was ik zelf die politieagent,’ bekent Robert. Nu weet hij beter en maakt hij zijn cursisten op dat vlak wijzer. In deze blog vertelt hij over zijn eigen ervaringen op de weg daarnaartoe. ‘Terugkijkend denk ik wel eens dat ik met de kennis van nu een totaal andere toezichthouder geweest zou zijn!’

Meer lezen? Klik door op deze link: Klaar voor onze kernrol bij de komende Omgevingswet